02.06.2017 13:31, Najave

 

Održan sastanak u sklopu "Twinning Light" projekta

Uz predsjedatelje Skupštine Roberta Bagarića te predsjednika Zakonodavno-pravnog povjerenstva Jasenka Tufekčića, sastanku su prisustvovali zaposlenici Stručne službe Skupštine uključeni u proces Europskih integracija, koordinator za EU integracije Vlade Hercegbosanske županije Ante Semren,savjetnik predsjednika Vlade Hercegbosanske Županije za gospodarstvo i financije Zdravko Markov, predstavnici Twinnig projekta Csilla Schalbert  i Csaba Törő stalni savjetnici na projektu i savjetnik predsjedateljice Doma naroda Parlamenta FBiH Goran Božić.

Predstavnici Skupštine upoznali su članove "Twinning" tima sa stanjem u županiji po pitanju suradnje s Federalnom razinom vlasti kaoi sa suradnjom s  ostalim županijama. Raspravljalo se o problemima po pitanju podijeljene nadležnosti između Federacije i Županije, usklađivanju Zakona i ljudskim kapacitetima. Predstavnici Vlade su pojasnili kakve su obuke rađene s ciljem usavršavanja državnih službenika u institucijama županije, proces ispunjavanja upitnika kao i način verificiranja istog. 

Istaknuto je kako je početni korak u realizaciji projekta analiza potreba Skupština kako bi se nakon utvrđivanja stanja fokusirali na jačanje kapaciteta koji su najvažniji u procesu europski integracija. Csilla Schalbert  i Csaba Törő su zaključili kako vide spremnost i otvorenost za suradnju što je dobar pokazatelj za budućnost projekta. 

Projekt„Twinnig Light“ je uvod u veći projekat jačanja kapaciteta institucija BiH kojeg planiraju realizirati u razdoblju od 2018 do 2020. godine. 

20170602_091248.jpg20170602_092556.jpg