16.03.2023 12:52, Najave

 

Predsjedatelj Skupštine Jozo Ćosić i zastupnici Hikmet Hodžić i Goran Broćeta održali sastanak s veleposlanicima Kraljevine Nizozemske, SR Njemačke, Kraljevine Španjolske, Švicarske i šefom Belgijskog diplomatskog ureda

Predsjedatelj Skupštine (po ovlaštenju) Jozo Ćosić i zastupnici Hikmet Hodžić i Goran Broćeta, danas su u zgradi Vlade Hercegbosanske županije u Livnu, održali sastanak s veleposlanikom Kraljevine Nizozemske Janom Waltmansom, veleposlanikom SR Njemačke dr. Thomasom Fitschenom, veleposlanicom Kraljevine Španjolske Marie Teresom Lizeranzu Perinat,  veleposlanikom Švicarske dr. Danielom Hunnom i sa šefom Belgijskog diplomatskog ureda Benjaminom Sturtewagenom.  

Sastanak je u Livnu započeo u 10:00 sati, a otvorio ga je veleposlanik SR Njemačke dr. Thomas Fitschen koji je u uvodnom obraćanju okupljenima kazao da je želja veleposlanika bila da od zastupnika iz različitih političkih stranki saznaju informacije o stanju u županiji. 

Najvažnije teme bile su funkcioniranje županijske Skupštine, uspostava vlasti, gospodarski razvitak i razvoj kao i europske investicije.  

Predsjedatelj i zastupnici su veleposlanike upoznali i sa stanjem o županiji, prilikama za napredak,  međusobnim odnosima te o potencijalnoj suradnji, a sve u korist općeg razvitka županije. 

1678964094250.jpg