09.06.2023 08:14, Najave

 

Predsjedatelj Skupštine i zamjenici predsjedatelja u posjeti Unsko-Sanskoj Županiji

Predsjedatelj Skupštine Jozo Ćosić i zamjenici predsjedatelje Dragana Damjanović i Arif Kovačević jučer su u Bihaću održali sastanak s predsjedavajućim Skupštine Unsko-Sanske županije Jasminom Musićem, zamjenicom predsjedatelja Ines Delić i Tajnikom Skupštine. Glavne teme ovog sastanka su bile međusobna suradnja i rješavanje aktualnih problema, s naglaskom na probleme u  oblasti zdravstva, te problem iseljavanje. 


Politička suradnja susjednih županija trebala bi donijeti neka pozitivna rješenja za poboljšanje životnog standarda građana. U tom cilju će razmjena iskustava i suradnja u različitim oblastima biti korisna kako za građane ovih županija, tako i za zakonodavne vlasti koje će moći pozitivne primjere drugih županija slijediti usvajanjem ili izmjenama određenih zakona. 


Ovom sastanku je prethodila inicijativa prethodnih predsjedatelja Skupština županija, koji su u proteklom mandatu, kako je rekao predsjedatelje Ćosić, održavali neformalne sastanke, dok bi u ovom mandatu  bilo potrebno formalizirati sastanke predsjedavajućih u interesu svih županija.  

img-20230608-wa0002.jpg